welkom op de website van hsv het Bliekske Horst a/d Maas

 • 12 Jaar NK Jeugd

  Voor de tiende keer in opeenvolging naar de NK jeugd.

  Wat is hier zo bijzonder aan. Het is aan de jeugdcoach Jan v Helden (H) de eer om dit te bewerkstelligen. In deze periode zijn er meerdere malen ere plaatsen in de wacht gesleept, onder andere een Nederlandse jeugdkampioen, meerdere malen ere metaal en doorgedrongen tot de internationale wedstrijden.

  Wat gaat er allemaal aan vooraf. Om te beginnen; meestal is de eerste kennismaking een jeugdcursus waar de basis informatie wordt bij gebracht. Deze opleiding wordt door HSV ’t Bliekske zelf verzorgd. Hierna komen de eerste wedstrijden in club verband zoals de Jeugd Kleine Kring, Jeugdcup, selectiewedstrijden en een aantal trainingen. Tevens vist de jeugd het jeugdkampioenschap. Alleen is dit niet te bewerkstelligen. Een aantal vrijwilligers heb je nodig en natuurlijk de ouders van de jeugdige deelnemers. Als chauffeur / begeleider bij de wedstrijden en vaak nog als sponsor, goedkoop is het zeker niet. Denk maar eens aan de aanschaf van de hengelspullen, voer etc.

  Dit jaar is het Nederlands Kampioenschap in de Workumertrekvaart tussen Tjerwerd en de kruising met de lange vliet. bij Bolsward op zaterdag 2 september. Een hele afstand om te reizen vooral als je s`morgens in alle vroegte vanuit Limburg naar Friesland moet.

  Maar zoals het een coach hoort heeft Jan hiervoor ook een oplossing gevonden. Op vrijdag vertrekt de hele meute, begeleiders en deelnemers met een caravan om zodoende in de middag nog in de gelegenheid te zijn om te trainen. De dag wordt afgesloten met een barbecue en de tactiek wordt besproken.

  Op de foto:

     

  Guus Cox, René Hoogers, Marc Vervoort en op de voorgrond jeugdbegeleider Jan v Helden (H)