welkom op de website van hsv het Bliekske Horst a/d Maas

 • Fliep

  Nieuws karpervissen; Fliep is gestopt met zwemmen.

  Dit voorjaar in 2020 is 'Fliep' helaas boven komen drijven. Hij werd genoemd naar de bijnaam van ons jonge fanatieke overleden karpervissend lid, Bjorn van Liepzig.

  Veel karpervissers en vrienden/familie van Bjorn vinden dit een groot gemis op ons karperwater, omdat 'Fliep' voor de meeste niet zomaar een karper was.

  De 7 jarige opgekweekte Franse Spiegelkarper Fliep van +-16 kg was door de vrienden van de pas overledenen Bjorn v. Liepzig gehaald uit Frankrijk bij de kweker Carpfarm, en werd door zijn vader (bijlage 1), met zo'n 40 aanschouwende mensen, uitgezet in het voorjaar van 2013.

  Het aller mooiste was dat, Fliep het geweldig deed in groei, en in 2016 uitgroeide tot zwaarste karper van de Kasteelse Bossen. Jarenlang werd door vele karpervissers Fliep gezien als de topvis van ons bestand.

  In December 2016 wist Fliep voor het eerst de magische grens te overschrijden (bijlage 2) en werd en de jaren erna nog vaak in prachtige conditie gevangen (bijlage 3 en 4). Ook kon Fliep je soms een run en een dril geven, die je als karpervisser niet meer vergeet.

  We willen namens het bestuur van HSV 't Bliekske, de familie en vrienden van Bjorn, die het mogelijk gemaakt hebben om op deze prachtige spiegel te vissen nogmaals bedanken voor jullie uitzet in 2013.