welkom op de website van hsv het Bliekske Horst a/d Maas

 • Karperwedstrijden 2013

  Karper wedstrijden 2013

  Dit jaar 2013 hebben we het bij de senioren anders aangepakt als andere jaren, met als doel om elke deelnemer meer kans te geven om een karper te vangen tijdens de 4 nachten die we vissen.

  Nou, dat is gelukt! Ook hadden de wedstrijden meer competitie gevoel als andere jaren.

  We visten in 2 groepen om de hengeldruk te minimaliseren, en we konden nu ook de nachten in de zomer inplannen omdat we het strand er niet bij gebruikten.

  De eerste wedstrijd in groep A ging het goed van start waar gelijk verschillende runs kwamen 's nachts. 3 van de 4 koppels wist al karper te vangen.

  Bij groep B beten waren de aanbeten vooral op 1 stek goed, en dat was bij Sander op de doorgang. Hij wist de hele nacht beten te krijgen, en door goed door te voeren wist hij ze goed met honger op de stek te houden.

  Hij ving onder andere deze mooie Valkenswaard-spiegelkarper die in 2007 uitgezet zijn.

  De tweede wedstrijd bij groep A ging ook lekker met mooi warm weer. In de nacht kwamen er een paar hele mooie vissen uit waaronder deze grote Duitse-spiegel die we in 2005 uitgezet hebben.

  Overdag werd er na 12.00 in 1 keer goed gevangen door degene die niet op de bodem bleven vissen. Math wist tussen 12.00 en 15.00 ineens 4 runs te krijgen waar hij er 3 van wist te vangen, en Giel wist om 15.55 echt bizar 5 minuten voor het einde nog een leuke graskarper te vangen.

  Bij Groep B wisten ze er ook weer enkele te vangen in de 2de wedstrijd, vooral bij Clim en Giel op de doorgang. Maar ze hadden pech dat er een grote vis verspeeld werd.

  De 3de wedstrijd kwamen er bij beide groepen A en B veel runs s'nachts. Bij Giel Geurts kreeg de meeste beten, alleen kon hij ze niet verzilveren 's nachts en s' morgens. Toch werden er nog enkele mooie vissen gevangen waaronder een mooie oude grote schubkarper op de zig-rig.

  Bij team B was Walm aan het slachten op het eiland richting strand gedeelte! Hij wist hier 5 karpers te vangen door goed verspreid voerwerk van vismeelpellets. Ook ving hij deze mooie diamantsteur die nu toch leuk aan het groeien zijn.

  De 4de wedstrijd was wat minder bij beide teams, maar toch wist Sander nog de kop positie van Math over te nemen door 2 karpers te vangen op de kop plaats, waaronder een mooie project-schubkarper die in 2010 uitgezet zijn. Ook wist Willem dichter bij te komen door deze graskarper.

  De Finale wedstrijd visten we een heel weekend, en was wel spannend, maar er werd jammer genoeg alleen op het eiland gevangen.

  Willem wist de 1 ste en 2de plek over te nemen van Sander en Math, door 2 karpers te vangen waaronder een mooie grote spiegel(geen foto).

  Toch liet Sander het er niet bij zitten en wist nog een Valkenswaard-spiegel te vangen, waarmee hij de overwinning naar zich toe sleepte.