Welkom op de website van hsv het Bliekske Horst a/d maas

 • Viswater

  Gebiedsbeschrijving

  Het viswater van HSV ’t Bliekske is gelegen in Kasteelpark ter Horst (voorheen Kasteelse Bossen) in de gemeente Horst aan de Maas, en ligt vlak tegen de A 73 midden in een bosrijke omgeving.

  Aan de oostzijde ligt een ruiterterrein en een dierenweide.  Het vijver complex bestaat uit twee visvijvers. Zie tekening

   De visvijver is een prachtige vijver met in de oeverzone op veel plaatsen riet en waterlelies waar veel gebruik van wordt gemaakt door onze wedstrijdvissers.

  De recreatievijver is de zuidelijk liggende vijver die in verbinding staat met de noordelijke vijver, ligt ook in een prachtig gebied. Een gedeelte van deze oever is ingericht voor de oeverzwaluw. Deze vijver staat in verbinding met de Groote Molenbeek. Aan de zuidelijke vijver (recreatievijver)  ligt een strandbad, een prachtige tuin van de imkervereniging, het rosarium en een kasteelruïne.

  Ook liggen er in dit gebied verschillende sportvelden. Diverse fietsroutes doorkruisen dit gebied.

  Bereikbaarheid.

  Komende vanaf de A73 neemt u de afslag 10 en ga richting Tienray. Tegenover Aardbeienland draait u de parkeerplaats op. Dag en weekvergunningen zijn  hier  verkrijgbaar.